Gedeputeerde provincie Utrecht op werkbezoek in Woudenberg

Als BSW hebben wij afgelopen week gesproken met de gedeputeerde van de Provincie Utrecht Robert Strijk (D66). Samen met de gemeente Woudenberg hebben we Strijk en zijn ambtenaren ontvangen bij Hotel Restaurant Schimmel om te praten over ruimte voor bedrijven in Woudenberg en de revitalisering van bedrijventerreinen in onze gemeente.

Vanuit de BSW zijn Marco van den Essenburg en Robin Heuting aangeschoven bij de gesprekken en namens de gemeente Woudenberg was wethouder Daphne de Kruif aanwezig. We hebben Strijk en zijn beleidsmedewerkers uitgelegd wat er in Woudenberg speelt, namelijk dat er bedrijven uit het dorp zijn verdwenen en dat daar eigenlijk niets voor terugkomt. De ruimte voor bedrijven neemt dus alleen maar af in Woudenberg en dat terwijl er juist vraag is naar meer ruimte voor bedrijven. Daarnaast hebben we ook een rondleiding gegeven en de gedeputeerde uitgelegd hoe de revitalisering van het industrieterrein verloopt.

Luisterend oor

We hebben als BSW echt het gevoel dat we een luisterend oor hebben gekregen en dat zij de vraag naar meer bedrijventerrein en ruimte voor de Woudenbergse ondernemers serieus nemen. Wij blijven dit aankaarten waar mogelijk en dat doet onze wethouder Dafne de Kruif ook. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte.