Nieuws

Pathé opgelicht voor 19 miljoen

Pathé voor 19 miljoen euro opgelicht door nepmails ‘hoofdkantoor’


Bioscoopketen Pathé is slachtoffer geworden van internetfraude, waarbij meer dan 19 miljoen euro is buitgemaakt. Criminelen deden zich voor als directeuren van het Franse hoofdkantoor en stuurden e-mails naar de Nederlandse directie met het verzoek om geld over te maken, melden Quote en het FD op basis van een vonnis van de rechter deze week over de zaak.

Bron: NOS (10 november 2018) Wat kun je als ondernemer doen tegen cybercrime?
Kom naar de trainingsavond op 22 november 2018 in Boschzicht Scherpenzeel!


Geachte ondernemer,

De gemeente Scherpenzeel, Ondernemersvereniging Scherpenzeel, Bedrijvenkring Scherpenzeel-Woudenberg en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseren op 22 november 2018 van 18.00 tot 20.30 uur de interessante informatie- en trainingsavond “Voorkom Cybercrime” in Boschzicht Scherpenzeel aan de Burg. Royaardslaan 2. We bieden u – gezien het tijdstip – graag een buffetmaaltijd aan.

Wat is cybercrime?
Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. We zijn steeds afhankelijker geworden van computers, internet en smartphones. Veel bedrijfsprocessen worden meer en meer digitaal afgehandeld. En daarmee is de kans op online criminaliteit toegenomen. We noemen deze vorm van criminaliteit cybercrime. Wat is het en hoe kun je je er – als ondernemer of medewerker – tegen wapenen? Tijdens de informatie- en trainingsavond “Weerbaar tegen Cybercrime” ontdekt u wat u kunt doen en krijgt u handige tips om u en uw bedrijf beter te beschermen.

Voor wie?
De informatie- en trainingsavond is bedoeld voor alle ondernemers en winkeliers in Scherpenzeel.

Programma
18.00 uur: Ontvangst met soep, broodjes, koffie en thee
18.30 uur: Welkom door burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld
18.45 uur: Informatie- en trainingssessie “Voorkom Cybercrime”
20.15 uur: Informeel samenzijn
21.00 uur: Einde

Wij stellen uw aanwezigheid erg op prijs. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar de heer L.W.H. (Bertil) Rebel van de gemeente Scherpenzeel: b.rebel@scherpenzeel.nl onder vermelding van uw naam, onderneming/organisatie, contactgegevens en het aantal personen dat aanwezig is (in verband met de catering).

De informatie- en trainingsavond “Voorkom Cybercrime” wordt u aangeboden door de gemeente Scherpenzeel, Ondernemersvereniging Scherpenzeel, Bedrijvenkring Scherpenzeel-Woudenberg in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, de Werkgroepen Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden en Buitengebied Scherpenzeel en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Ik zie uit naar uw komst!

C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld
Burgemeester


P.S. Noteer ook alvast 14 februari 2019 in uw agenda! We organiseren dan een interessante bijeenkomst over “Samen weerbaar tegen ondermijning”. Hoe voorkomen we dat de onder- en de bovenwereld zich met elkaar vermengen? Meer informatie volgt!

Laatst verschenen items


De eerste BSW-bijeenkomst van 2020

Op donderdag 24 september jl. mochten de leden van BSW deelnemen aan de eerste bijeenkomst van ...

Lees meer >>

Maatregelen / regelingen Corona-virus Inbox

Door het Corona-virus en de getroffen maatregelen van de regering zijn het bijzondere tijden! I...

Lees meer >>

Agenda 2020

We hebben weer een leuke agenda voor 2020 samengesteld. Meer informatie over de eerste bijeenko...

Lees meer >>